28 Aralık 2017 Perşembe

Telli Baba Tatlısı



Malzemeler:
-200 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
İçi İçin:
-1 su bardağı çiğ kadayıf
-1 su bardağı ceviz
Şerbeti İçin: 
-3 su bardağı toz şeker
-3,5 su bardağı su
Dışı İçin: 100 gr kadayıf
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup yaklaşık 10 dk kaynatıp ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Hamur için derin kab içerisine un koyup diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan oldukça yumuşak kıvamlı yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yassılayıp hamurun ortasına bir miktar çiğ kadayıf ve iri çekilmiş ceviz koyup kapatıp yuvarlayarak şekil verin.
Hazırladığınız tatlıları önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün.
Dışı için kadayıfları tavada kavurun.
Şetbeti çeken tatlıların her tarafını kavrulmuş kadayıfa bulayıp üzerini toz fıstık ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

Nilay Durukan dedi ki...

Bunu denemedim hiç iyi bir hatırlatma oldu. Ellerinize sağlık. İyi yıllar

Semiha dedi ki...

Denemek isteyip hep unuttuğum tatlılardan birisi. Sunumu da hoş olmuş. Emeklerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails