27 Aralık 2017 Çarşamba

Mantarlı Tavuklu Erişte



Malzemeler:
-2 su bardağı erişte
-2 adet tavuk fileto
-1 paket mantar (200-300 gr)
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, kara biber, kırmızı toz biber, kimyon
-zeytinyağı, tereyağı
Hazırlanışı:Tavuk ve mantarları küp şeklinde doğrayıp ayrı tavalarda ağzı kapalı şekilde kısık ateşte sularını çekene kadar pişirin.
Soğanı yarım ay, biberleri küp, küp sarımsakları ince olacak şekilde doğrayın.
Tavaya zeytinyağı koyup doğradığınız sebzeleri kavurup mantar ve tavuğu ilave edip yaklaşık 10 dk soteleyip baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
Teflon tavaya erişteyi koyup orta ateşte kokusu çıkana kadar sallayarak kavurun.
(eriştelerin kırılmaması için kaşık ile karıştırmayın sadece tavayı sallayarak kavurun)
Kavrulan eriştelerin üzeri geçene kadar sıcak su ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzdürün.
Tavaya 1 çorba kaşığı kadar tereyağı koyup haşladığınız erişteleri tereyağın da 2-3 dk kavurup hazırladığınız tavuklu harcı erişteye ekleyip karıştırıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

1 yorum:

Melahat Nuroglu dedi ki...

Ellerinizle sağlık çok güzel görünüyor

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails