11 Aralık 2017 Pazartesi

Meyveli Pamuk Pasta




Malzemeler:
-5 adet yumurta
-2 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı sıcak su
-3 çay bardağı un
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin: 
-3 su bardağı süt
-1 su bardağı toz şeker
-5 çorba kaşığı un
-1 paket toz şanti
-1 kutu krema (200 ml)
-2 paket vanilin
Arası İçin: muz, çilek, damla çikolata, fıstık
Islatmak İçin: 1 çay bardağı süt
Hazırlanışı: Krema için tencereye süt, şeker ve unu koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Pandispanya için yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle 10 dk çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişirin ve fırından çıkartınca üzerine bez örtüp soğumaya bırakın.
Krema için toz şanti, krema ve vanilileri çırpıp soğuyan kremaya ekleyip karıştırın.
Soğuyan pandispanyayı üç eşit parçaya kesip ilk katı servis tabağına koyup üzerine 2 kaşık süt gezdirip krema sürüp ince dilimlenmiş muz yerleştirip damla çikolata serpiştirip üzerine ikinci keki koyup 2 kaşık süt gezdirip krema sürüp dilimlenmiş çilek yerleştirip fıstık serpiştirip son pandispanyayı koyup 2 kaşık süt gezdirip üzerini krema çilek ve çikolata ile süsleyip bir gece buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails