18 Aralık 2017 Pazartesi

Ekler Pasta




Malzemeler:
-5 adet yumurta
-1 çorba kaşığı toz şeker
-100 gr margarin
-1,5 su bardağı su
Kreması İçin:
-2,5 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-5 çorba kaşığı un
-1 poşet toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: 
-2 paket bitter çikolata (160 gr)
-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı: Hamur için tencereye su, margarin ve bir çorba kaşığı toz şekeri koyup kaynatın.
Kaynayan suya unu ekleyip kısık ataşte 5 dk kadar kavurup ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp mikserle çırpıp hamuru krema poşetine koyup ucunu makasla kesin (uc takmanıza gerek yok) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte hafif aralıklarla hamuru sıkın.
170 derecelik ısıtılmamış fırında kabarana kadar pişirip kabarınca fırının kapağını hiç açmadan dereceyi 150 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Krema için tencereye 2,5 bardak sütü, şeker ve unu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Ayrı bir kabta toz şanti ve soğuk sütü çırpıp vanilinlerle birlikte şantiyi soğuyan kremaya ekleyip mikserle 10 dk çırpın
Soğuyan eklerlerleri ortadan ikiye kesip içlerini krema ile doldurun.
Üzeri içi sos tenceresine çikolata ve sıvı yağı koyup bermari usülü eritip ekler pastaların üzerlerine gezdirip buz dolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails