1 Kasım 2015 Pazar

Fincan Tatlısı



Malzemeler:
-5 su bardağı süt
-2,5 küçük kahve fincanı toz şeker
-2 küçük kahve fincanı un
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Bulamak İçin: hindistan cevizi
Hazırlanışı: Tencereye süt, şeker ve unu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynayan muhallebiye vanilinler ve tereyağını ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
Islatılmış fincanlara hazırladığınız muhallebiyi sıcak olarak pay edip oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyup 1 gece bekletin.
Dinlenen tatlıları fincanlardan ters çevirip çıkartın (bu aşamada zorlanırsanız fincanları musluğun altına tutun)
Tatlıların her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Çoook gúzel görünúyor.Bu ölçúden kaç tane çıkıyor. Fincandan çıkarılmasının fotosu olsaydı daha iyi olmazmıydı.Ellerinize sağlık sizi beğenerek takip ediyorum selamlar BAL

susamcorekotuFeriha dedi ki...

ellerine sağlık canım aslıcım

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar BAL...
12 küçük kahve fincanı ve 2-3 tanede büyük fincan çıktı bu ölçüden :)
Fincandan hemen çıkıyor inşallah bir dahaki sefere foto çekerim :) Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails