26 Kasım 2015 Perşembe

Garnitürlü Etli Pilav



Malzemeler:
-2 su bardağı pirinç
-200 gr parça et (ben dana kullandım)
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-2 çorba kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı)
-1/2 demet dereotu
-2 su bardağı sıcak su 
-1 çay kaşığı karabiber
-3 çorba kaşığı tereyağı
-zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı: Pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip biraz tuz ilave edip 30 dk ıslatın.
Havuç ve biberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Parça eti ince ince doğrayıp pilav tenceresine koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen ete zeytinyağı ekleyip biraz kavurup doğradığınız havuç ve biberi ekleyip 5 dk kavurup bezelye ve kuş üzümünü ilave edip 2-3 dk daha kavurun.
Islatılmış pirinci yıkayıp suyunu süzdürüp kavrulan malzemelere ekleyip tereyağını ekleyip 5 dk kavurup karabiber ve tuzunu ekleyip pirinçlere 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip 20 dk dinlendirin.
Dereotunu ince ince doğrayıp dinlenen pilava ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

3 yorum:

Yemek tarifleri dedi ki...

eline sağlık tatlım başarılarınızın devamını dilerim

nisa Nisamla dedi ki...

eline sağlık cnaım nefis duruyor :)

Adsız dedi ki...

Emeğinize sağlık pilav güzel olmuş denemek lazım sevgiler BAL

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails