6 Kasım 2015 Cuma

Gül Şeklinde Zeytinyağlı Lahana Sarması




Malzemeler:
-1 adet orta boy lahana
-2 su bardağı pirinç
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı salça
-1 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, karabiber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
-sıcak su
Sosu İçin: 
-2 adet domates
-2 diş sarımsak
-1 çay kaşığı pul biber
-tuz
-zeytinyağı




Hazırlanışı: Lahanayı alt kısmından keserek yapraklarını çıkartın.
Derin bir tencereye su koyup kaynatın birazda tuz ekleyin...
Kaynayan suya lahanaları atıp biraz haşlayın bütün lahanalar bitene kadar bu işlemi yapıp soğumaya bırakın.
İçi için soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayıp bol zeytinyağında kavurup salça ve baharatları ekleyip 5 dk kavurun.
Pirinci yıkayıp süzdürüp kavrulan malzemelere ekleyip yaklaşık 1 çay bardağı kadar sıcak su koyup pirinçler suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alın.
Haşlanan lahana yapraklarının büyük olanlarını ortadan ikiye kesip uzun kısmına yaklaşık 2 çorba kaşığı hazırladığınız harçtan koyup rulo sarıp içe doğru içe kıvırarak gül şekli verin.
Sos için domates ve sarımsakları rendeleyip zeytinyağında 5 dk kavurup tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın.
Lahanaları tencereye yerleştirip hazırladığınız sosu ve 1 adet limon suyunu üzerlerine gezdirip açılmaması için üzerine tabak koyup yeteri kadar su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 30 dk pişirip biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

süper bir fikir ellerine sağlık canım....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails