10 Mayıs 2015 Pazar

Pastırmalı Kuru Fasulye (anne elinden)



Merhabalar... Sevmeyen varmıdır ki  bu harika lezzeti... 
Yanında bol köpüklü ayran ve turşu ile ve birde anne elinden olunca hımmm :)
Eşim de bende kırmızı eti sevmiyoruz yemeklerin içinde hal böyle olunca genelde zeytinyağlı yaparım yemekleri...
Pastırmalı kuru fasulye uzun zamandır aklımdaydı ama kısmet annemin elinden yemekmiş :) Anne elinden pastırmalı kuru fasulye tarifi...

Malzemeler:
-2 su bardağı kuru fasulye
-10 dilim pastırma (çemensiz)
-1 adet domates
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi yıkayıp düdüklü tencereye koyun üzerini geçecek kadar su ekleyin ve fasulyenizin cinsine göre 20-25 dk haşlayıp suyunu süzün.
Kuru soğanı ve biberleri küçük, küçük pastırmayıda iri olacak şekilde doğrayıp domatesin kabuğunu soyup rendeleyin.
Tencereye zeytinyağını koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurup pastırmayı ekleyip rengi değişene kadar kavurun ve biberleri ekleyip 5dk daha kavurun
Domates, salça ve baharatları da ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurup fasulyeleri ekleyip yeteri kadar sıcak suyu ekleyip fasulyeler yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun :)


3 yorum:

Deniz Güneş dedi ki...

miss missss..
sabah sabah gözüme pek hoş göründü bitanem anneciğinin ellerine sağlık..
öperim..

İstanbul Catering dedi ki...

Güzel ve lezzetli bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık..

Elif Gürüs dedi ki...

afiyetler olsun
annelerimizin yaptığı her daim bir başka oluyor değil mi :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails