Merhabalar...
Kısa bir aradan sonra kaldığım yerden devam :)
Malzemeler:
-2 paket burçak bisküvi
-125 gr tereyağı (eritilmiş)
Dolgusu İçin:
-3 adet yumurta
-3 kutu labne peyniri (600gr)
-1 su bardağı tozşeker
-10-15 adet çilek
Üzeri İçin:
-2 su bardağı çilek püresi
-2-3 çorba kaşığı toz şeker
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 çay bardağı su
-2 paket vanilin
Süslemek İçin: beyaz çikolata
Hazırlanışı: Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve tereyağı ile karıştırıp yoğurun.
Kelepçeli kalıbının tabanına hazırlanan karışımı koyup elinizle iyice bastırıp derin dondurucuya koyup 15dk bekletin
Dolgusu için çilekleri rondodan geçirip derin bir kab içerisine peynirleri ve şekeri koyup mikser ile çırpıp yumurtaları teker teker kırıp 5dk yüksek devirde çırpıp çilekleri ekleyip karıştırın.
Derin dondurucudan kalıbı çıkartıp hazırlanan harcı kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 30 dk) pişirip fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Üzeri için tencereye çilek püresi, şeker, nişasta ve suyu koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirip vanilinleri ekleyip ocaktan alın ve soğuyan cheesecakenin üzerine döküp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyup bir gece bekletin.
Dinlenen cheesecakeyi kalıptan çıkartıp beyaz çikolanin yarısını bermari usulü eritin ve kaşık ile cheesecakenin üzerini süsleyip kalan çikolatayı bıçak ile ince ince kesip serpiştirin.
Afiyet Olsun :)
3 yorum:
Hiiim, ellerine saglik Pembecigim, nefis görünüyor, sanat eseri gibi görüntüsü de...
Selamlar...
merhaba asli ya supersin ilk firsat deneyecem insallah zeynep
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık..
Yorum Gönder