Malzemeler:
-1lt süt
-1 su bardağından az eksik toz şeker
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-3 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: İri çekilmiş fındık
Hazırlanışı: Derin bir tencere içerisine vanilinler hariç bütün malzemeyi koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın.
Kaynayan keşküle vanilinleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp servis kaselerine pay edip üzerlerine fındık serpiştirip oda sıcaklığında soğuyunca buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :))
5 yorum:
ELİNİZE SAĞLIK SÜTLÜ TATLILAR HERZAMAN TERCİHİMDİR :)
ELİNİZE SAĞLIK SÜTLÜ TATLILAR HERZAMAN TERCİHİMDİR :)
Keşküle bayılanlardanım ne güzel görünüyor bol fındıklı eline sağlık Aslıcım..
harika görünüyor canım,ellerine sağlık.
bol fındıklı nefis eline sağlık
Yorum Gönder