27 Şubat 2013 Çarşamba

Fındıklı Keşkül



Malzemeler:
-1lt süt
-1 su bardağından az eksik toz şeker
-1 çay bardağı hindistan cevizi
-3 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: İri çekilmiş fındık
Hazırlanışı: Derin bir tencere içerisine vanilinler hariç bütün malzemeyi koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın.
Kaynayan keşküle vanilinleri ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp servis kaselerine pay edip üzerlerine fındık serpiştirip oda sıcaklığında soğuyunca buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :))

5 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

ELİNİZE SAĞLIK SÜTLÜ TATLILAR HERZAMAN TERCİHİMDİR :)

günlük yaşamım dedi ki...

ELİNİZE SAĞLIK SÜTLÜ TATLILAR HERZAMAN TERCİHİMDİR :)

Ferkay dedi ki...

Keşküle bayılanlardanım ne güzel görünüyor bol fındıklı eline sağlık Aslıcım..

sevtap(karabidikim) dedi ki...

harika görünüyor canım,ellerine sağlık.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

bol fındıklı nefis eline sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails