11 Temmuz 2012 Çarşamba

Humus



Malzemeler:
-1,5 su bardağı nohut
-1/2 su bardağı tahin
-1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
-5-6 diş sarımsak
-2 adet limon suyu
-2 çay kaşığı pulbiber
-1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:Nohutu yıkayıp akşamdan sıcak suya ıslayın.
Islanan nohutları düdüklü tencerede yaklaşık 25dk haşlayıp kabuklarını soyun.
Hazırlanan notuhları diğer malzemelerle beraber robottan geçirip servis tabağına koyup üzerini kaşık ile düzleyip çatal ile şekil verin.
Üzeri için zeytinyağında pulbiberi kızdırıp humusun üzerine döküp servis yapın.

Afiyet Olsun :))

1 yorum:

Gurme Şirine dedi ki...

kendilerini en son İskenderun da yemiştim...
sevgili eşim 2 yıl önce iskenderun da askerdi....
bende ziyaretine gitmiştim...
yani humusun tadına orda baktım...
çok değişik bir lezzet...
ellerine sağlık tatlım...
kocaman sevgiler....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails