5 Ekim 2010 Salı

Kuzu Tandır

Kimsenin hayır diyemiyeceği süper bir lezzet....
Malzemeler:
-4 parça kuzu kapamalık et yada 1 adet kuzu ön kol
-1 tatlı kaşığı tane karabiber
-4 diş sarımsak
-1/2 su bardağı sıcak su
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı:Etlerinin fazla yağlarını temizleyin...
Eğer kuzu kol kullanacaksanız aldığınız kasapta küçük parçalara kestirin...
Zeytinyağını düdüklü tencereye koyup kızdırın ve etlerin üzerlerine tuz serpiştirip kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartın...
Karabiber ve sarımsaklarla beraber sıcak suyuda ekletip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ortalama 45dk pişirin..
Düdüklü tencerenin havasını alıp etleri çıkartıp kemiklerinden ayırıp sıcak olarak servis yapın..
Afiyet Olsun...

28 yorum:

www.sutumesarellemekarisma.com dedi ki...

böyle pişince işte hem suyunu koruyor, hem pamuk oluyor, lif lif dağılıyor hem et kokmuyor... ellerinize sağlık! tam havaya uygun tarif...

lezzet sarayı dedi ki...

aslıcım harika olmuş ellerine sağlık.

zeliha (umutsepeti) dedi ki...

Asla hayır diyememm :) Çok harika pişmiş canım,ellerine sağlık..Düdüklü tencereyi icad edeni rahmetle anıyorum :) sevgiler..

dilek hanımın mutfağı dedi ki...

aslı hanım enfes görünüyor eminim lezzetide bir o kadardır afiyet şeker olsun selamlar canım

derya dedi ki...

Küçük Meleğim canımmmm ellerine sağ
lık.Bu harika lezzet sevilmezmi he
lede senin ellerinden.Kocaman koca
man öpüyorum.

n. ışıl karagöz dedi ki...

nısa sever boyle et yemeklerını

DUSBAHCESI dedi ki...

Muhtesem bir lezzet, ellerine saglik!!

Saglıklımutfak dedi ki...

İsmi görünce şişlere takılmış çevrilen kuzu resmi göreceğimi sanmıştım:( çok iştahlıyım bu aralar. eyvah eyvah:)

Gülcan dedi ki...

harika olmuş canım istedi şimdi ellerinize sağlık.

Kendimce dedi ki...

ne güzel görünüyor ağızda dağılıp gider

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

saniyesultan dedi ki...

çok fazla bu tarz etten hoşlanmazsamda sizin ellerinize sağlık...

özlem dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık.bayılırım bu tarz pişmiş ete.

Aysultan... dedi ki...

Tamda sultanlara layık olmuş:) elleiren asğlık pembe şekerim:)))

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

aslıcımm pamuk gibi olmuştur şimdi bu et:))
nefistir nefisss:))
hımhımhımmm:))
ellerine sağlık bitanecikimm:)) harikasınn:)

Sevil dedi ki...

aslıcım hımmm bayıldım bayıldım ellerine sağlık tatlım afiyet bal olsun
sevgiler

Mahperi dedi ki...

Aslıcım mükemmel görünüyor ve pratik lezzetli olmuş. Ellerine sağlık

liza dedi ki...

Aslıcığım en çok sevdiğin et ne diye sorarlarsa tandır derim. Üstüne tanımam. Böyle düdüklüde pişirme fikri de çok hoşuma gitti. En kısa sürede deniycem. Eline emeğine sağlık.

ayfersultan yemek tarifleri ve hobler 2 dedi ki...

SA.Aslıcığım,çok haklısın hiçde hayır denmez bir lezzet birde çarşı fırınında pişerdi eskiden şimdilerde düdüklü,güveç ile yetiniyoruz afiyetler olsun..A.E.O

ebru dedi ki...

Aslıcım kuzu tandır harika ve çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık bir tanem.

sugibi dedi ki...

ellerinize sağlık..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben kuzu yemem ki:) gel danada anlaşalım:))))

ellerine sağlık canım.

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Sevgiler...

eldivenlerim dedi ki...

kuzu etini pek sevmem, ama görüntü enfes, ellerine sağlık arkadaşım.....

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

Bu lezzete hayır diyemem.Ellerine sağlık.

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Aslıcığım ellerine sağlık sevgiler...

pelince dedi ki...

Bende hayır demem tabii ;))ellerine sağlık..

Emel Kurt dedi ki...

selam harika görünüyor,bende hayir diyemiyenlerdenim olsada yesek desem daha dogru olacak ellerine saglik sevgiler.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails