Malzemeler:
-2 su bardağı süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı tozşeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-2 su bardağı un
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin: 2 adet yumurta sarısı ,çörek otu
Hazırlanışı:Hamur için derin bir kap içerisine bütün malzemeleri koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri örtülü şekilde 45dk bekletin...
İç için küçük bir tencerenin içerisine sıvıyağ koyup kızdırıp unu ekleyip pembeleşene kadar kavurup tuzunu ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakın...
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp düz zemin üzerinde elinizle yayvanlaştırıp üzerlerine 1 tatlı kaşığı unlu harçtan koyup hamrun ağzını kapatın ve elinizle üzerlerine bastırarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve birertane çatal batırıp 20dk tepside bekletip önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip arzuya göre sıcak yada soğuk servis yapın...
Afiyet Olsun...
30 yorum:
günaydın. ben keteyii çok severim hele de o içindeki kavrulmuş una bayılırım. ellerine sağlık. artı korkmadan bir kete tarifini sayende deneyebileceğim.
Selam Aslıcım, Akşam sıkıntıdan lale devrini seyrederken oradaki amca kayseri ketesi yedi. sabahta burada gördüm. listeledim. eline sağlık.
Buna bayılırım... Ellerine sağlık canım, tarfi denesem mi denemesem mi bilemedim. Malzemeleri berbat ederim diye korkuyorum çünkü keteyi tutturmak zormuş bildiğim kadarıyla, ben yapamam herhalde:)
Cok guzel bir goruntu, yapimi da cok zor degil, Ellerine saglik!!
keteyi tutturmak çok kolay hanımlar olarak korkmayalım. bu Kayserilinin Sivaslının ve Erzurumlunun tavsiyesi.Aslıcım ellerine sağlık canım selamlar
Küçükken Karslı komşumuz Aslı teyze vardı şekerli kete yapınca getirirdi hep bize, onu anımsattın bana, ellerine sağlık Aslı'cığım.
Hmmmmm kete hamurunu daha farklı düşünürdüm, bu benim hazırladığım mayalı hamur tarifine çok benziyor, yanlızca 2 sb süt var içerisinde ben 1 sb kullanıyorum. Acaba hamur mayalı hamur kıvamındamı oluyor?
Ellerinize sağlık.
Canım nefis görünüyor ellerine sağlık.Benim eski patronum kayseriliydi ilk o zaman yemiştim.
güzelim benim ellerin dert görmesin pek güzel görünüyorlarr canımda hamur işi istiyor:)) yapayımmı ne dersin:))
Küçük Meleğim enfes ayyy sıcakken yemesi süper olur.Ellerin dert gör
mesin ilk fırsatta deniycem.Kocaman
kocaman öpüyorum.
mımmm olsa da yesek:) ellerine sağlık canım.
bayılırım
ellerine sağlık süper olmuşlar
Bir Kayserili olarak açma keteyi belki deneyemem ama bunu kesinlikle...elerinize sağlık.
Çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.(Yengem kayserili çok yapar ve çok severiz bende sizin tarifinizle deneyeceğim.)
Saygılar.
Bende bir Erzincanlı olarak kete konusunda konuşabilirim sanırım...İçli Kete çok meşhurdur...Ama bizde yufka şeklinde açılır ve kavrulmuş undan içine serpilerek bükülüp yuvarlak şekil verilir....Tüm unlu mamullerde cevizli ve içli satılır...O nedenle evde yapmaya erinirim,hazır alırım genellikle...Senin keteler çok değişik olmuş canım ellerine sağlık....
iç harcını koymadan yapsam olur mu??
Teşekkürler Aslıcığım... Allah sizlere vermesin bu acılardan... Sevgiler...
Yorumlarınız için hepinizin yüreğine sağlık...
Sevgili Deafmute evet canım kıvamı mayalı hamur kıvamında oluyor...
Sevgili Genç bir anne tabikide iç koymadanda yapabilirsiniz...
Sevgiler...
Kete yemiştim ben de bir kere ama daha değişikti,sanırım tatesalın dediği gibi birşeydi, çok beğenmiştim, bunu da deneyeyim inş. ellerine sağlık
nefisss olmuş,ellerine sağlık...
çok güzel olmuş eline sağlık canım
ellerine sağlık
çok çok çok harika ellerinize sağlı.yiyenlere afiyet olsun.
eline sağlık canım, kayseri ketesinin diğerlerinden farkı varmı acaba??
aslıcım keteyemeyeli çok oldu bu tarif inanılmaz yaradı bana hafta sonu yapıcam inş.
sevgiler
Kayınvalidem yapar bizde bayılarak yeriz.
Ellerine sağlık aslıcım
İstiyorum istiyorum istuyorum bende istiyorum banane istiyorum ama senin elinden istiyorum :)))
ellerine sağlık kuşum:)
Ellerinize sağlık keteler nefis,bende kayseri geliniyim daha çok haftada iki sefer mantı yaparım vekit buldukçada kete.Banada beklerim hemşerim SELAMETLE...
Bir kayserili olarak bi cok kete yedim bunu da denedim harika oldu pamuk gibi tarif icin tesekkurler ellerinize emeginize saglik
Yorumlarınız için hepinizin yüreğine sağlık...
Sevgili Adsız izleyicim...
Memnun kalmanıza çok sevindim ve bunu belirtmenizde ayrı bir kibarlık çok teşekkür ediyorum :)
Yorum Gönder