24 Ocak 2010 Pazar

Patates Kroket

Malzemeler:
-5 adet orta boy patates (haşlanmış)
-1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
-1 adet yumurta
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 çay kalığı kabartma tozu
-tuz,karabiber
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-1 kase un
-1 kase galeta unu
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Hazırlanışı:Haşlanmış patatesleri rendeleyip kalan malzemelerin hepsini ekleyip iyice karıştırıp çok fazla ele yapışmayan bir kıvam elde edin...
Hazırlanan patates hamurundan elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak şekil verip önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartıp fazla yağını kağıt havluya süzdürüp sıcak olarak servis yapın...
(Yağın fazla kızgın olmaması gerekiyor sıçrayabilir)
Afiyet Olsun...

47 yorum:

Ayşe dedi ki...

Ellerine sağlık canım.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ellerine sağlık canım.

Mutlu haftasonları...

orece dedi ki...

canım biz ailecek bayılırız krokete. yakın zamanda bende yapayım aldım tarifi. makineden çıkmış gibi olmuş valla benimkilerin şekli için garanti veremiycem. ellerine sağlık...

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Bugün için sofraya değişik bir tat koyacağım.Sevgiler. İyi pazarlar.

eldivenlerim dedi ki...

çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....

Küçük Sofra dedi ki...

Ellerine sağlık canım, mmm ye beni ye diye bakıyor :)

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

sunum mükemmel.ellerine sağlık.sevdiğim tatlardan biridir kendileri.:)

élif(keyf-i mutfak) dedi ki...

aslıcım harika gözüküyor..eminim lezzetide öyledir..ellerine sağlık tatlım..

Unknown dedi ki...

Canısı ellerine sağlık sıcakken süper
olur sunumda harika mutlu pazarlar kocaman öpüyorum...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Pembe şekerim ..Sunum çok gzel.Bu tabağa el koydum:)Tabakların birikti almaya gel:) Öpüyorum

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ellerine sağlık canımmm
nefis görünüyor nefissss
öptümmmmm

Zehra Gürgen dedi ki...

Valla ben hazır sandım !!
Şekilleri mükemmel olmuş hatta nasıl böyle yapabildin diye soracaktım ama elle yaptığını yazmışsın , yok şekerim ben böyle muntazam yapamam ama bozukta yapsam tadını sevdiğim için deneyeceğim :)

ellerine sağlık

Doyumluk.... dedi ki...

Senin patates kroketler çok muntazam olmuş.Benimkiler şekillendirirken bozuluyor.Eline sağlık...

Adsız dedi ki...

canım ellerine sağlık harika bir görüntüsü var hiç denememiştim bu tarifle deniyecem urfadan sevgiler...
nanekokusu.blogspot.com

Federica Simoni dedi ki...

ciao!! che piatto invitante!

CAHİDE dedi ki...

Canım görüntü süper olmuş.Merak ettim acaba içi hamur kalmıyormu?İki denememde de içi çok yumuşaktı.Ellerin dert görmesin canım...

icimdeki yolculuk dedi ki...

hazırlara benzemiş tıpkı ben hazır alıyordum bunu ama enfes bi tad yaa

TuruncuTatlar dedi ki...

mmm harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler..

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

OFFF TAM LOKMALIKKK .ELLERİNE SAĞLIK CANIMM

Tarif diyarı dedi ki...

Merhabalar sevgili pembe tatlar. Krokat harika olmuş sunumuda tek kelimeyle mükemmel elinize sağlık.Sizlere afiyet şeker olsun. Sevgiyle kalın.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Hakiki bir kroket gerçekten görünüşü ve sunum harika tadınında harika olduğundan eminim diğer tüm tariflerin gibi.Sevgiler.Mine

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Masallah hepsi ne kadar duzgun olmus oyle!! Ellerine saglik, guzel bir tarif:)

Adsız dedi ki...

MUHTEŞEM BİR GÖRÜNTÜ ,ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK CANIM.ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR..SUNUMDA ÇOK ŞIK SEVGİLER

Işıl dedi ki...

Günaydın mutlu bir hafta diliyorum sevgili dostlarım
bu arada hazır aldım sandım masallah makınadan cıkmıs sankı patatesler

Narince dedi ki...

Şekilleri çok düzgün hazır gibi olmuş becerikli arkadaşım benim.

Pelin dedi ki...

Çok severim patates kroketi. zaten sevmeyen de yoktur herhalde. Ben bir kaç kez denedim ama şekilleri seninkiler gibi düzgün olmadı. bir de senin tarifinle deneyeceğim.
Ellerine sağlık
Sevgiler

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Dünür !
Yandın sen Lulu pek sever artık gece gündüz yapar durusun ..
Ellerine sağlık ..
Sevgilerle...

Sevil Altunel dedi ki...

köfteler sunumla harika görünüyor..ellerine sağlık arkadaşım..sevgiler..

GÜLSÜM dedi ki...

ben nişastalı yapmamıştım denemek lazım ellerine sağlık...

Aysultan... dedi ki...

Birazdan kontrole gidicek bir insana bu kroketlerle eziyet çektirilirdi çektim :)
ellerine sağlık canım pembe ke....:)
nefis olmuş nefis aynı senin gibi :D

susamcorekotuFeriha dedi ki...

pembetatlım,ben de yaptım yayınlıyamadım birtürlü harika bir görüntü şekli mükemmel rulo yapıp sonra kestinmi

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ne kadar şık bir sunum ve harika bir lezzet
Ellerine sağlık canım
sevgiler

Alime dedi ki...

eline sağlık çoook güzel ailecek bayılırız patatese..

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Ayy nasıl yaptın cnm korketleri valla bende hazır sandım ilk başta.Eline sağlık marifetli arkadaşım benim.

Özlem Ceylan dedi ki...

slm canim ellerine saglik gel beni ye diyor patates kroketler..

Butikpartim dedi ki...

Hazır kroketler gibi olmuş görünüşü,ne kadar yeteneklisiniz.Tadı da harikadır eminim..

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel...

Alev dedi ki...

Ayni marketlerden aldigimiz hazir kroketler gibi olmus. Nasil bukadar guzel sekillendirdiniz.Ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

Bana şekli sanki fabrikasyon gibi geldi.Herkes merak ettiğine göre nasıl şekil verdiğinizi püf noktalarıyla ve eğer yapım aşamalarını resimlendirerek verirseniz bence herkes sevinecek.Tabi size kalmış paylaşıp paylaşmamak.sevgiler .sevilay

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar Sevilay hanım...

Merakınızı şöyle gidereyim yaklaşık 20 kroketin içerisinden foto için en düzgün 5 adet olanını seçtim ve dikkatli bakarsanız ebatlarda fark var ve firitözün telinin izleri çıkmış....

Püf noktasına gelince fazlasıyla detaycıyım ve herşeyde olduğu gibi kroketlerimide titizlenerek yaptım gereğinden fazla uğraştım yani...

Umarım merakınızı gidermişimdir herzaman beklerim sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merakımı giderdiğiniz için teşekkür ederim.Yorumlara da bakarsanız benim gibi sizi uzun zamandır takip edenlerinizin de aynı şekilde merak ettiklerini düşünerek sormuştum.Kusura bakmayın ben hiç fritöz kullanmadığım o izleri de bilemedim.Vaktinizi aldım.sevilay.

Pembe Tatlar dedi ki...

Sevilay hanım ben merak eden arkaşların bloglarına girerek gereken cevapları verdim:)

Yani sayfama yorum yazıp soru soran hiçbir arkadaşımın sorusu cevapsız kalmamıştır...
Maalesef sizin blogunuz olmadığı için size cevabımı buradan veriyorum...

Eğerki yardımcı olabilsiysem ne mutlu bana...

Firitözde olmak zorunda değil ama ben yağ sıçramaması açısından tercih ediyorum:)

Herzaman beklerim...

Sevgiler...

gülşen dedi ki...

Aslı Hanım kroketlerimizi hazırlayıp paneleme işinide yaptıktan sonra dondurucya atsak,sonra kulanmak istediğimizde kızartsak sizce olurmu?
birde böyle bir işlemde dondurucudan çıkınca biraz bekletmelimiyiz yoka dire kkızartabilirmiyiz.
ayrıcada çok yetenejklisiniz,çok muntazam yapmışsınız,zaten sitenizde bu kadar çok dolanmamın sebeplerinden biride herşeyin gözümede hitap ediyor olması,resim öğretmeniyim ve görsellik benim için önemli burasda fazlasıyla doyum alıyorum,sevgiler:))

gülşen dedi ki...

yorumlarıda okudumda aklıma geldi daha önceki kroket denemelerimde ya dağıldı yada içi hamur gibi yumuşak kaldı,o yüzden burada özellikle un nişasta miktarını verdiğinize sevindim,içi yumuşak kalmıyordur değilmi?
ayrıca en dışına parçalanmış mısır gevreği bularsakda hoş olur gibi geldi:))

Pembe Tatlar dedi ki...

Gülşen hanım merhabalar...
İananın hiç derin dondurucuya koyup daha sonra kızartmadım bu konuda size maalesef yardımcı olamayacağım:((
Güzel ve samimi yorumlarınız için ayrıca çok teşekkür ediyorum...

Nişasta gerçekten ayrı bir lezzet ve form veriyor kroketlere...
Dışı çıtır içi yumuşak oluyor yani hazırlardan farkı yok...
mısır gevregide yakışır bence:)

Sevgiler...

Gözde dedi ki...

İlk Önce Böyle Bi Sonumu Bizlerle Paylaştığın İçin Çok Tşk Ederim :)
Benim Bir Sorum Olcaktı Bu Haşlanan Patatesler Soğuduktan Sonramı Yapılması Gerekiyor Bilgilendirirseniz Memnun Olurum :))

Pembe Tatlar dedi ki...

MErhabalar Gözde hanım...

Öncelikle cici yorumunuz için teşekkür ediyorum:))
Sıcakken şekil vermek zor olduğu için soğuyunca şekil vermek gerekiyor Sevgiler:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails