14 Nisan 2024 Pazar

Patatesli Midye Poğaça



Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı su
-1/2 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Arası İçin: 150 gr tereyağı (eritilmiş)
İçi İçin: 
-3 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
-tuz, pul biber, kara biber
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru dinlendirmeden dört eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp erimiş margarinin bir kısmını sürün ve ikinci bezeyi de açıp yağlanmış hamurun üzerine koyup yağlayıp rulo sarıp 1 parmak genişliğinde kesin.
Diğer iki bezeyide aynı şekilde hazırlayıp  buzdolabında 30 dk dinlendirin.
Haşlanmış rendeleniş patatese baharatları ekleyip  karıştırın. 
Dinlenmiş bezeleri avucunuzun ortasında yassıltarak inceltip ortasına peynirli harçtan koyup şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun 🙂

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails