Malzemeler:
-2 adet yumurta
-3 adet kabak
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-3 adet kabak
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-4 dal taze soğan
-4 çorba kaşığı mısır unu
-2 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tuz
-4 dal taze soğan
-4 çorba kaşığı mısır unu
-2 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı kara biber
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak İçin:sıvı yağ
Hazırlanışı: Kabakları, patates ve soğanı rendeleyip sebzelerin fazla suyunu elinizle sıkın.
Dereotu, maydonoz ve taze soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Yumurtaları çırpıp mısır unu, un ve baharatları ekleyip çırpın.
Rendelediğiniz ve doğradığınız malzemeleri yumurtalara ekleyip karıştırın.
Teflon tavaya az miktar yağ koyup ısındıktan sonra hazırladığınız harçtan birer kaşık koyup arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
-1 çay kaşığı kara biber
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak İçin:sıvı yağ
Hazırlanışı: Kabakları, patates ve soğanı rendeleyip sebzelerin fazla suyunu elinizle sıkın.
Dereotu, maydonoz ve taze soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Yumurtaları çırpıp mısır unu, un ve baharatları ekleyip çırpın.
Rendelediğiniz ve doğradığınız malzemeleri yumurtalara ekleyip karıştırın.
Teflon tavaya az miktar yağ koyup ısındıktan sonra hazırladığınız harçtan birer kaşık koyup arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder