Merhabalar :)
Bayramda misafirleriniz için harika bir ikramlık uzun süre tazeliğini koruyan bu lezzeti mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-5 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 paket vanilin
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-5 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-1 su bardağı çekilmiş fındık
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırlanan hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayıp üzerlerini fındığa batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kurabiyelerin üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
.
Afiyet Olsun :)
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-1 su bardağı çekilmiş fındık
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırlanan hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayıp üzerlerini fındığa batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kurabiyelerin üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder