19 Ocak 2021 Salı

Pırasalı Çıtır dolama Börek (el açması)


 

Malzemeler:
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı su
-1/2 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-4-5 adet pırasa
-1 kase beyaz peynir
-tuz, kara biber, pul biber
Arasına ve Üzerine Sürmek İçin: zeytinyağı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup 30 dk dinlendirin.
İçi için pırasaların  hem beyaz hem yeşil kısımlarını ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında kavurup ılıyınca baharatları ve peyniri ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru iki eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi düz zemin üzerinde açabildiğiniz kadar ince açıp üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp ortadan ikiye kesip kestiğiniz düz kenar kısımlarına pırasalı harçtan koyup rulo sarın.
İlk ruloyu gül böreği gibi içe kıvırın  ikinci ruloyu da diğer böreğin kenarına dolayıp üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Diğer bezeyide aynı şekilde hazırlayıp  börekleri  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip dilimleyerek servis yapın.
(vermiş olduğum ölçü iki adet orta boy börek için siz isterseniz tüm ruloları birbirine dolayarak büyük börekde yapabilirsiniz)

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails