11 Ocak 2021 Pazartesi

Kifte Beyani (sulu bulgur köftesi)


 

Malzemeler:
-1 su bardağı köftelik bulgur
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı irmik
-1/2 çay bardağı un
-tuz, kara biber
-soğuk su (yaklaşık 1 su bardağı)
Çorbası İçin:
-1 çay bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-tuz, kuru reyhan
-zeytinyağı
-sıcak su (yaklaşık 2 lt)
Hazırlanışı: Köftelik bulgur ve irmiği ağzı kapaklı bir kaba koyup soğuk su döküp karıştırın ve ağzı kapalı şekilde 15-20 dk bekletin.
Dinlenen köfteye yumurta, un ve baharatları ekleyip iyice yoğurup (kıvamı çok sert olursa soğuk su ilave edebilirsiniz) misketten büyük  parçalar kopartıp elnizle sıkarak şekil verin.
Çorbası için soğanı minik olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup reyhan ve salçaları ekleyip 5 dk kavurup yeşil mercimeği ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayan çorbaya tuz ve hazırladığınız köfteleri ilave edip 5-10 dk köfteler yumuşayıncaya kadar kaynatıp ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails