2 Ocak 2021 Cumartesi

Köfteli Karnıyarık


 

Malzemeler:
-2 adet bostan patlıcan
Köftesi İçin:
-300 gr yağlı kıyma
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı galeta unu
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
Sosu İçin:
-1 adet kuru soğan
-2 adet domates
-1 çay kaşığı biber salçası
-tuz kara biber
-1 çay bardağı su
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Patlıcanları boydan ikiye kesip orta kısımlarına bıçak ile çizik atıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirip çatal ile içe doğru bastırarak çanak şekli verin.
Köfte için soğan ve sarımsağı rendeleyip kıyma,galeta unu ve baharatlarla birlikte yoğurup misketten biraz büyük parçalar kopartıp yuvarlayıp tavaya çok az sıvı yağ koyup köftelerin hafif rengi dönene kadar soteleyin.
Sos için soğanı ince olacak şekilde doğrayıp domatesleri rendeleyin.
Tavaya zeytinyağı koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurup domates salça ve baharatları ekleyip 2-3 dk pişirin.
Patlıcanların içlerine birer tatlı kaşığı sostan koyup üzerlerine köfteleri yerleştirip kalan sosa bir çay bardağı sıcak su ekleyip köftelerin üzerlerine gezdirip 180 derecelik fırında köfteler kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails