7 Ocak 2021 Perşembe

Aslişko Usul Zeytinyağlı Sarma


 

Merhabalar :) 

Benimle bütünleşen davet masalarımın olmazsa olmazı yaprak sarmamı merak edenler için tekrar tarif paylaşıyorum :)

Malzemeler:
-3 su bardağı pirinç
-4 adet kuru soğan
-5 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-4 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 adet limon suyu
-karabiber,kırmızı toz biber, pul biber, kimyon, kuru nane, reyhan
-yaprak salamur ise tuz eklemeyin
-sıcak su (yaklaşık 2 su bardağı)
-zeytinyağı (yaklaşık 2 su bardağı)
-yeteri kadar üzüm yaprağı
Pişerken Üzerine:
-1 su bardağı zaytinyağı
- 4 diş sarımsak
-1 adet dilimlenmiş limon
-yeteri kadar su
Hazırlanışı:Soğanı ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salçaları ekleyiip kuru nane ve reyhan hariç baharatları ekleyip salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
Yıkayıp süzdürdüğünüz pirinci kavrulan soğana ekleyip nar ekşisi, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip reyhan ve kuru naneyi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
Soğuyan içten yapraklara yeteri kadar koyup sarıp tencere yada düdüklüye dizip üzerine bol zeytinyağı gezdirip  dilimlenmiş limon ve sarımsakları doğramadan bütün şekilde koyup hafif üzerini geçene kadar suyunu ekleyip pişirip dinlenince servis yapın


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails