29 Nisan 2019 Pazartesi

Bulgurlu Kabak Dolması





Malzemeler:
-8 adet kabak
-1 su bardağı bulgur
-2 adet kuru soğan
-2 adet sarımsak
-2 çorba kaşığı salça
-1/2 demet maydonoz
-1/2 demet dereotu
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon, reyhan, kuru nane
-zeytinyağı
İçi İçin:
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kara biber
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri İçin:
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Soğan, sarımsak, maydonoz ve dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.
Bulguru yıkayıp suyunu süzdürüp kaseye koyun.
Doğradığınız sebzeleri, zeytinyağı salça ve baharatları bulgura ekleyip karıştırın.
Kabaların içlerini oyun.
İçi için tuz, kara biber ve kırmızı toz biberi karıştırıp kabakların içlerine parmağınızla sürerek yedirip hazırladığınız bulgurlu harcı kabakların içlerine doldurup domatesle kapak yapıp tencereye yerleştirin.
Kabakların üzerlerine bolca zeytinyağı gezdirip üzerini hafif geçene kadar su ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 50-55 dk pişirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails