4 Şubat 2019 Pazartesi

Porsiyonluk Pişmeyen Chessacake



Malzemeler:
-3 paket burçak bisküvi
-150 gr tereyağı
Kreması İçin:
-2 paket kutu krema (400 ml)
-1 paket mascarpone peyniri (400 gr)
-1 paket labne (200 gr)
-2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin: 
-1 kutu franbuaz (dondurulmuş)
-2 çorba kaşığı toz şeker
-2 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı: Bisküvileri rondodan çekip un haline getirin.
Tereyağını eritip bisküvilerle karıştırıp servis kuplarının tabanına koyup kaşık ile bastırın.
Üzeri için Tencereye franbuaz (buzunu çözdürmeden) nişasta ve toz şekeri koyup kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın (ara ara karıştırın kabuk tutmasın)
Kreması için çırpma kabına, krema, mascarpone, labne ve şekeri ekleyip mikserle 10 dk çırpıp kuplara pay edip üzerlerine soğuyan sostan koyup buz dolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails