1 Şubat 2019 Cuma

Katmerli Börek




Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Arası İçin:
-200 gr tereyağı
-1 çorba kaşığı tahin
İçi İçin:
-beyaz peynir
-maydonoz
-pul biber
Üzeri İçin: yumurta, susam




Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Tereyağını eritip tahini ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız hamuru dinlendirmeden iki eşit bezeye ayırın.
İlk bezeyi hafif unlu zeminde açabildiğiniz kadar ince açıp tahinli yağın yarısını hamurun üzerine sürüp 10-15 dk donmasını bekleyin.
Açıp yağladığınız yufkayı ortadan ikiye kesip rulo sarıp üç eşit parçaya kesin diğer parçayıda rulo sarıp aynı şekilde kesin (toplam 6 parça olacak)
Kestiğiniz ruloları içe doğru sarıp üzerlerini nemli bez ile örtüp buz dolabında 30 dk bekletin.
Diğer bezeyide aynı şekilde açıp yağlayıp hazırlayın.
Peyniri çatal ile ezip maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp pul biberi de ekleyip karıştırın.
Dinlenen her bezeyi hafif unlu zeminde merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp dört eşit parçaya kesip geniş kısımlarına peynirli harçtan koyup kenarlarını içe katlayıp rulo sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız böreklerin üzerlerine yumurta sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ister sıcak ister ılık servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails