9 Şubat 2019 Cumartesi

Halka Poğaça




Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-2 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 6-7 su bardağı)
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru üzeri örtülü şekilde 40 dk dinlendirin.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alıp çok hafif unlu zeminde merdane ile kurşun kalem kalınlığın da açıp su bardağı ile kesip her yuvarlağın ortasını şişe kapağı ile kesip halka şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 30 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails