30 Haziran 2018 Cumartesi

Patatesli Pamuk Poğaça




Malzemeler:
-1 adet yumurta (sarısı üzerine)
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un (yaklaşık 5-5,5 su bardağı)
İçi İçin:
-4-5 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta sarısı
-1 tatlı kaşığı pekmez
-1 tatlı kaşığı sıvı yağ
-çörekotu
Hazırlanışı:Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzerini örtüp 40 dk dinlendirin.
İçi için soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup baharatları ve haşlayıp rendelediğiniz patatesleri ekleyip 4-5 dk kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Maydonozu ince, ince doğrayıp patatesli harca ekleyin.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yassılayıp ortasına patatesli harçtan koyup istediğiniz şekli vererek kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 15 dk bekletin.
Üzeri için yumurta sarısı, pekmez ve sıvı yağı karıştırıp poğaçaların üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails