20 Haziran 2018 Çarşamba

Damla Sakızlı Muzlu Muhallebi



Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-4 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı damla sakızı
-2 paket vanilin
Arası İçin: muz
Tabanı ve Üzeri İçin: petibör bisküvi ve fındık
Hazırlanışı: Tencereye süt, şeker ve unu koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynayan muhallebiye damla sakızı ve vanilnleri ekleyip 2-3 dk daha kaynatıp ocaktan alın.
Muzları ince olacak şekilde doğrayın.
Büsküvileri rondoda çekip fındıkla karıştırıp servis kaselerinin tabanlarına birer çorba kaşığı koyup kaselerin yarısına kadar muhallebi koyup üzerlerine muz dilimleri yerleştirip muzların üzerlerine tekrar muhallebi koyun.
Kalan fındıklı bisküvi karışımını muhallebilerin üzerlerine serpiştirip buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails