10 Haziran 2018 Pazar

Etli Güveç




Malzemeler:
-400 gr kuş başı et
-4 adet patlıcan
-2 adet kuru soğan
-2 adet kırmızı biber
-3 adet yeşil biber
-3 adet domates
-6-7 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-tuz, kara biber, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Etleri kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Patlıcanları alacalı soyup iri olacak şekilde doğrayıp tuzlu suda 10 dk bekletin.
Soğanları yemeklik, biberleri ve sarımsakları biraz iri olacak şekilde doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Patlıcanların suyunu süzdürün ve doğradığınız sebzeleri , rendelediğiniz domatesi, pişen etleri, salça ve baharatları ekleyip karıştırıp bolca yağ ekleyin.
Hazırladığınız karışımı büyük güveç kabına bastırarak yerleştirip ocağa koyup kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaşık 1 saat pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails