19 Haziran 2016 Pazar

Patlıcan Burger



Malzemeler:
-5-6 adet patlıcan
-500 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-2-3 çorba kaşığı galeta unu
-tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Sosu İçin:
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1,5 su bardağı su
Üzeri İçin:
-domates
-biber
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Hazırlanışı:Kıymayı derin bir kase içerisine koyun.
Soğan ve sarımsakları rendeleyip galeta unu ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyip iyice yoğurup yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayıp yassılayın.
Patlıcanları parmak kalınlığında doğrayıp kızgın yağda kızartın.
Tavadan fazla yağı alıp köfteleri de arkalı önlü kızartın.
Büyük boy borcama patlıcanların yarısını yerleştirip üzerlerine birer adet köfte koyup kalan paltlıcanları köftelerin üzerlerine kapatıp kürdan batırın ve biber, domates ile süsleyin.
Sos için salçayı suda çözdürüp patlıcanların üzerlerine gezdirip 180 derecelik fırında 20 dk pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Betül EDEPLİ dedi ki...

Sebze sevmeyen çocuklar için bu form da yedirmek çok mantıklı ellerinize sağlık :)

JR. CHEF 'in Mutfağı

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails