28 Haziran 2016 Salı

Kalbura Bastı



Merhabalar hepimizin bildiği ve bir çoğunuzun severek yediği, annelerimizle bütünleşen kalbura bastının modernleşmiş  halini sizlere sunuyorum  :)
Şaka bir yana rendemin delikleri çok büyük olduğu için tatlının şekli istediğim gibi olmayınca tırtıklı doğrama aparatı imdadıma yetişti ve sonuç  bu halini daha çok beğendim... :)) 


Malzemeler:
-125 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı irmik
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-1 tatlı kaşığı
-alabildiği kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
İçi İçin: 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin: 
-3 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 5-10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeler sırayla ekleyip kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olacak kıvamda hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp rendenin üzerinde yassılayıp ortasına ceviz koyup uc kısımlarından birleştirerek kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp şerbetini çekip soğuduktan sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Tek kelime ile süperrrr olmuş ellerine sağlık hemen yaptım şuan fırında bakalım tadı nasıl olacak bereketli iftarlar BAL

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails