25 Haziran 2016 Cumartesi

Etli Sebzeli Karnıyarık



Malzemeler:
-6 adet patlıcan
-250 gr yağsız et (ben dana sırt kullandım)
-1 adet patates
-1 adet havuç
-1 ader domates
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 çay bardağı bezelye
-1 tatlı kaşığı salça
-tuz, karabiber, pul biber
-zeytinyağı
Sos İçin: 1 çorba kaşığı salça 2 su bardağı su
Kızartmak İçin: sıvıyağ
Üzeri İçin: domates, maydonoz
Hazırlanışı: İlk olarak patlıcanların ortalarına bıçak ile çizik atıp kızgın yağda kızartın.
Eti tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Patates, havuç, biber ve kuru soğanı da tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp domates ve sarımsakları rendeleyin.
Suyunu çeken ete zeytinyağı ile birlikte doğradığınız sebzeleri ekleyip 10 dk ara, ara karıştırarak kavurup domates ve sarımsağı ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen sebzeli ete bezelye, salça ve baratları ekleyip 2-3 dk daha kavurup ocaktan alın.
Kızarttığınız patlıcanların orta kısımlarını hazırladığınız etli harç ile doldurup fırın kabına yerleştirip üzerlerine dilimlenmiş domates ve birer tutam maydonoz koyun.
Sos için salçayı suda çözdürüp karnıyarıkların üzerlerine gezdirip 175 derecelik fırında 30 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Şeflerin mutfağı dedi ki...

Merhaba güzel bir yemek tarifleri bloğunuz var elinize emeğinize sağlık
Şeflerin mutfağı yemek tarifleri için şeflerin mutfağı yemek tarifleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails