5 Mart 2016 Cumartesi

Patatesli Kıymalı Börek (baklava yufkasından)



Malzemeler:
-1 paket baklava yufkası
-4 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
-200 gr kıyma (ben yağsız dana kıyma kullandım)
-1 adet kuru soğan
-tuz, karabiber, pul biber
-zeytinyağı
Sosu İçin:
-200 gr tereyağı (eritilmiş)
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
Üzeri İçin: yumurta sarısı, haşhaş
Hazırlanışı: Kıymayı tavaya koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayın.
Suyunu çeken kıymaya doğradığınız soğanı ekleyip yeteri kadar zeytin yağı koyup soğanlar ölene kadar kavurup baharatını ekleyip ocaktan alın.
Haşlanıp rendelenmiş patatese kavurduğunuz kıymayı ekleyip karıştırın.
Eritilmiş tereyağı, süt ve suyu karıştırın.
2 adet baklavalık yufkayı düz zemin üzerinde üst üste koyup üzerine hazırladığınız sostan fırça ile her tarafına sürüp üzerine 3. yufkayı koyup aynı şekilde sos sürüp toplam 5 yufka olana kadar bu işlemi tekrarlayıp en son yufkanın üzerine de sos sürün. (ilk iki yufkanın arasına sos sürülmeyecek)
Hazırladığını patatesli kıymalı harçtan yufkanın uç kısmına koyup rulo olacak şekilde sarıp istediğiniz ebatlarda kesin (ben her yufka dan 4 börek olacak şekilde kestim.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız börekleri yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

1 yorum:

Betül Edepli dedi ki...

Ellerinize sağlıık gerçekten çok hoş görünüyor :)

JR. CHEF 'in Mutfağı

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails