9 Mart 2016 Çarşamba

Muffin Kalıbında Kadayıf



Malzemeler:
-300 gr yaş kadayıf
-3 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon suyu
Süslemek İçin: çekilmiş fıstık
Hazırlanışı: İlk olarak şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kab içerisine kadayıfları koyup elinizle didikleyip eritilmiş tereyağını ekleyip iyice harmanlayın.
12 adet muffin kabının içlerini tereyağı ile yağlayın.
Hazırladığınız kadayıfların yarısını muffin kalıplarına pay edip elinizle iyice bastırın
Kadayıfların üzerlerine ceviz koyup kalan kadayıfları kalıplara eşit şekilde pay edip elinizle iyice bastırın.
(ben daha sıkı olması için bastırırken çay bardağı kullandım)
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kadayıflar iyice kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve  kadayıfları kalıplardan çıkartıp  borcama alıp kadayıfları tekrar fırında 5 dk daha pişirip fırından çıkartıp sıcak kadayıfların üzerlerine soğuk şerbeti dökün.
Şerbetini çeken kadayıfların üzerlerini fıstık ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

Harika bir lezzet ve görsel şahane ellerine sağlık pembişim...

Saadet Uslu dedi ki...

ellerinize sağlık...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails