28 Mart 2016 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf Topları




Yenir bir haftadan herkese Merhabalar :)
Geçtiğimiz hafta misafirlerim için hazırladığım bu harika Kadayıf Toplarını şiddetle tavsiye ediyorum :)

Malzemeler:
-3 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-3 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 paket vanilya
-1 su bardağı hindistancevizi
-1 paket toz şanti
Üzeri İçin: 100 gr kadayıf
Hazılanışı: Tencereye hindistancevizi , toz şanti ve vanilya hariç kalan malzemeleri ekleyip orta ateşte koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirip ocaktan alınca vanilini ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp soğumaya bırakın.
Kadayıfı elinizle didikleyip yapışmaz tavaya koyup rengi değişene kadar kavurun.
Soğuyan muhallbiye toz şanti ve hindistancevizini ekleyip elinizle yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak şekil verin ve her tarafını kavrulan kadayıfa bulayıp isteğe bağlı üzerini fındık, badem yada benim gibi jelibon ile süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun :) 

3 yorum:

Tülin AKIN ATEŞAL dedi ki...

süper görünüyor aslıcım ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Çok şık ve pratik bir tatlı ellerinize sağlık çok beğendim selamlar BAL

Aysel dedi ki...

Canım bu tarif çok güzel görünüyor. Tatlı tarifleriniz bir harika gerçekten.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails