26 Aralık 2015 Cumartesi

Yalancı Tandır Böreği (milföylü)




Hem pratik hemde fazlasıyla lezzetli gerçeğini aratmayacak nefis bir tarif...

Malzemeler:
-12 adet milföy
-3 adet yufka
Arası İçin:
-200 gr tereyağı (eritilmiş)
-2 çorba kaşığı tahin
İçi İçin :
-300 gr yağsız kıyma
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytin yağı
Üzeri İçin: 1 adet yumurta, susam
Hazırlanışı:İlk olarak içi için kıymayı tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar kavurun.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp kavrulan kıymaya zeytinyağı ile birlikte ekleyip soğanlar ölene adar kavurup tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Maydonozları doğrayıp soğuyan kıymaya ekleyip karıştırın.
Tereyağı ve tahini karıştırın.
6 adet milföyü hafif yumuşadıktan sonra kenarlarından birbirine ekleyip merdane ile fırın tepsisi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirip üzerine tahinli tereyağından  iki, üç kaşık gezdirip fırça ile her tarafına sürüp bir yufkayı hafif buruşturarak milföy hamurunun üzerine yerleştirip tahinli karışımdan  iki, üç kaşık döküp yufkanın her tarafına sürüp kavrulan kıymanın yarısını yufkanın üzerine serpiştirin.
Tekrar bir yufkayı aynı şekilde kıymanın üzerine buruşturarak kapatıp tahinli karışımdan döküp sürün ve kalan kıymayı yufkanın üzerine yayıp son yufkayı da kıymanın üzerine buruşturarak kapatın ve üzerine yine tahinli karışımdan sürün.
Kalan 6 adet hafif yumuşamış milföyü aynı şekilde merdane ile tepsinin büyüklüğünde açıp yufkanın üzerine kapatıp üzerine fırça ile yumurta sürüp susam serpiştirin..
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında böreğin altı üstü kızarana kadar pişirip ilk sıcağı çıktıkdan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık miissssler gibi olmuş.Acaba peynirlisini yapsak nasıl olur ben denemek istiyorum hayırlı akşamlar BAL

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar Canım :)
Tabikide iç harcı tamamen zevkinize kalmış ben kıymalı tercih ettim :) Sevgiler...

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık harika bir tarif olmuş mutlaka denemek isterim sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails