17 Aralık 2015 Perşembe

Ajvar (patlıcanlı sos)



Malzemeler:
-4 adet domates
-2 adet kırmızı biber
-2 adet patlıcan
-1 adet kuru soğan
-5 diş sarımsak
-1 çay bardağı zeytin yağı
-tuz, pul biber, kimyon
Hazırlanışı: Patlıcan ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Soğan ve sarımsağı küçük, küçük doğrayıp 1 çay bardağı zeytinyağın da kavurun.
Patlıcan ve biberi kavrulan soğana ekleyip kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesi de sebzelere ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp tuz ve baharatlarını ekleyip ılımaya bırakın.
Ilıyan sosu robotton çekip servis yapın.

Afiyet Olsun :)


1 yorum:

Saadet Uslu dedi ki...

İlk kez geçen yıl yapmıştım. Çok sevilince bu yıl yeniden hazırladım. Ben soğam koymuyorum ama. Ellerinize sağlık..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails