5 Aralık 2015 Cumartesi

Coco Browni



Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1/2 su bardağı toz şeker
-200 gr bitter çikolata
-100 gr tereyağı
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket vanilin
-1/2 su bardağından biraz fazla un
Kreması İçin:
-1 paket toz şanti
-1/2 su bardağı soğuk süt
-1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri İçin:
-1/2 kutu krema (100 ml)
-100 gr bitter çikolata
Hazırlanışı: Tereyağını kısık ateşte eritip 200 gr tereyağını ekleyip ocaktan alıp tereyağının sıcağında çikolatayı karıştırarak eritin.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser ile yaklaşık 5 dk çırpıp erittiğiniz çikolatayı ve kalan malzemeleri ekleyip yağlanmış kelepçeli kalıba harcı dökün.
150 derecelik fırında yaklaşık 30 dk pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan servis tabağına çıkartın.
Kreması için şanti ve sütü çırpıp hindistancevizini ekleyip katıştırıp soğuyan kekin üzerine düz bir şekilde sürün.
Üzeri için kremayı kısık ateşte küçük bir cezvede ılıtıp ocaktan alıp 100 gr çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıp çikolata hafif koyulaşana kadar beklettikten sonra pastanın üzerine döküp düzleyin.
Çikolata biraz katılaştıktan sonra kaşığın arkası ile şekil verebilirsiniz
Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra pastayı dilimleyerek servis yapabilirsiniz

(ben üzeri için kullandığım kutu kremanın kalanıyla toz şantiyi çırptın yani süt yerine krema kullandım)

Afiyet Olsun :) 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Her siteye girdiğimde heyecan bakıyorum.Bugün ne gúzellik yapmíş diye her seferinde hayran kalíyorum.Rica etsem yapım aşamalarınında resimlerini koysanız selamlar BAL

lemanice dedi ki...

😍 👍 cok gozel mmm...ellerine saglik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails