27 Ekim 2015 Salı

Tahin Dolgulu Kurabiye



Ağızda dağılan kıyır kıyır  tahin ve susamın bir arada olduğu harika bir lezzet :) 

Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı nişasta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı tahin
-1 çorba kaşığı elma sirkesi
-2 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
Dolgusu İçin:
-1 su bardağı tahin
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
Kenarları İçin: Kavrulmuş Susam
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamuru düz zemin üzerinde merdane ile 1/2 cm kalınlığında açıp çay bardağı kullanarak yuvarlaklar kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kurabiyelerin üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Dolgusu için tahin ve pudra şekerini karıştırın ve iki kurabiye  arasına tahin sürerek birbirine yapıştırıp kenarlarına da tahin sürüp kavrulmuş susama bulayarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Safa Merve Fazil dedi ki...

Dün komşumda yedim. Enfes bir kurabiye. Bugün sizin sitenizde bu harika kurabiyenin tarifini bulduğum için çok sevindim. En kısa zamanda yapıp size tekrar yorum yapacağım

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails