8 Ekim 2015 Perşembe

Fındıklı ve İrmikli Şekerpare




Merhabalar :)

Sevgili Arkadaşım Şükran'ın sayfasında görüp denediğim nefis Şekerparem şiddetle tavsiye edilir :) 

Malzemeler:
-2 adet yumurta
-175gr margarin
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı irmik
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu 
-3-4 su bardağı un 
Şerbeti İçin: 
-4 su bardağı toz şeker
-5 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri İçin: fındık 
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğüne parçalar kopartıp yuvarlayıp şekil verip fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine birer adet fındık batırın.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip ılımaya bırakın.
Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 10-15 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ılıyan şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails