Malzemeler:
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-1 kutu krema (200 ml)
-1 su bardağı ılık süt
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1 paket beyaz peynir
-maydonoz
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörekotu
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yapıp üzerine nemli bez örtüp 1 saat dinlendirin.
İçi için maydonozu ince ince doğrayıp peynirle karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yassılayıp ortasına peynirli harçtan koyup istediğiniz şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirip poğaçaları tepside 30 dk bekletin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)
6 yorum:
Puf puf çok lezzetli görünüyorlar :) Ellerine sağlık Aslıcım...
Sevgiler
ohhh nefis
ellerine sağlık
merhaba ellerinize sağlık bloğunuzu yeni keşfettim yaptığınız herşey mükemmel ve zevkle hazırlanmış gözüküyor .Yalnız bir sorum olacak mayalı tariflerde dikkatimi çekti 1 paket toz maya şeklinde veriyorsunuz tarifleri bahsettiğiniz instant maya mı acaba bilgi verebilir misiniz rica etsem...
Merhabalar Makbule hanım...
Çok teşekkür ediyorum evet 1 pakt toz ama dediğim İNSTANT maya oluyor...
Sevgiler :)
tarifte yağ yokmu acaba ?
Merhabalar... Krema yağlı olduğu için extra yağ gerekmiyor.. Sevgiler :)
Yorum Gönder