3 Ekim 2014 Cuma

İçli İrmik Tatlısı



Bu nefis tatlıyı ramazan da misafirlerim için yapmıştım herkes tarafından çok beğenilmişti yayınlamak bu güne kısmet oldu.
Sizde bayram da misafirleriniz için hem nefis hemde pratik bir tatlı arıyorsanız hiç tereddüt etmeden deneyebilirsiniz...

Tarifi severek takip ettiğim sevgili Mine arkadaşımın blogundan aldım :)

Malzemeler:
-125 tereyağı (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta
-1/2 su bardağı irmik
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1,5-2 su bardağı un
İçi İçin: iri çekişmiş ceviz veya fındık
Bulamak İçin: 1 su bardağı irmik
Şerbet İçin:
-3 su bardağı su
-3 su bardağı toz şeker
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:Şeker ve suyu tencereye koyup 5-10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Hamur için derin bir kab içerisine bütün malzemeyi koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun ortasında yassılayıp ortasına ceviz veya fındık koyup yuvarlayarak şekil verip her tarafını irmiğe bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılıyan şerbeti dökün ve şerbeti çekip soğuyunca üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

5 yorum:

Anonim dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görúnüyorlar güzel bir bayram geçirmek dileğiyle iyi bayramlar AÇELYA.....

Swotpisces dedi ki...

elinize sağlık... :)

Anonim dedi ki...

mehaba aslicim bu arada kurban bayraminiz mubarek olsun
allah y&<nisini ipylsin canim he zamanki gibi supesin rtli super canisin aeo

Anonim dedi ki...

Selam tatlınızı denedim gerçekten çok güzel oldu yalnız benim tatlılarım pişerken çatladılar neden olmuş olabilir acaba? Tarif için teşekkürler Allah'a emanet..

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar... Memnun kalmanıza çok sevindim :)
Hamurun kıvamı biraz sert olduysa çatlamalar ondan olmuş olabilir... Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails