30 Ağustos 2013 Cuma

Ton Balıklı Pizza



Malzemeler:
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1/2 paket toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-1 kutu ton balığı
-1 çay bardağı konserve mısır
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş)
Sos İçin:
-4 çorba kaşığı ketçap
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı:Hamur için derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Hazırlanan hamurun üzerini nemli bez ile örtüp 15dk dinlendirin.
Ton balığının yağını süzüp kırmızı biberi küp küp kuru soğanı ince halka şeklinde doğrayın.
Dinlenen hamuru merdane ile fazla inceltmeden yuvarlak açıp fırın tepsisine yerleştirin.
Ketçap, zeytinyağı ve kekiği karıştırıp hamurun her tarafına sürüp bol miktarda kaşar serpiştirip ilk olarak kuru soğanı sonrasında  ton balığı kırmızı biber ve mısırı üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip dinleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

4 yorum:

Cafeportakal Bahar Özçelik Erdoğan dedi ki...

denenmeli ellerine sağlık

Armina dedi ki...

Ton balıklı pizzayı hiç denemedim ama harika bir görüntüsü var, ellerine sağlık.

Sadece Yemek dedi ki...

Hayatta vazgeçemeyeceğim bir lezzet pizzanın her türlüsünü seviyorum.Harika görünüyor ellerine sağlık canım...

Özgür Tatlar dedi ki...

Bayılırım pızzaya .ellerine sağlık.en kısa sürede denenecek.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails