Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...
Tarif için Tubişime teşekkürler ;)
Malzemeler:
-300 gr parça et (ben dana kulandım)
-1 su bardağı buğday
Terbiyesi İçin:
-1 adet yumurta
-2 su bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı un
-tuz
-su
-Üzeri için
-tereyağı
-nane
Hazırlanışı:Buğdayı yıkayıp suyunu süzün.
Eti doğramadan buğday ile birlikte düdüklü tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyip yaklaşık 20 dk haşlayın.
Haşlanmış malzemeleri kalan suyu ile birlikte büyük bir tencerenin içerisine alıp haşlanmış parça eti biraz iri olacak şekilde didin.
Terbiyesi için yoğurt, yumurta, tuz ve yeteri kadar su ile birlikte iyice çırpıp buğdaylı etin üzerine döküp orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp yaklaış 15 dk kaynatın.
Üzeri için tereyağını eritip naneyi kavurup servis ederken çorbanın üzerine gezdirin.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
Cok besleyici ve saglıklı olmuş aslicim
ellerine saglik sevgiler..
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
İyi bayramlar dileğiyle,
Sevgiyle kal.
ellerinize sağlık nefis görünüyor.
kandiliniz mübarek olsun hayırlı kandiller
SELAM CANIUM BUĞDAY ÇORBASINA BAYILIRIM BIR KASE ALDIM ELIN SAĞLIK
Yorum Gönder