Herkese Merhabalar... Minicik bir aradan sonra kaldığım yerden devam :))
Hem hafif hemde nefis bir lezzet şiddetle tavsiye edilir...
Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 su bardağı ceviz
-1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
-2 adet havuç (rendelenmiş)
-2 adet elma (rendelenmiş)
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-1 adet portakal suyu
-aldığı kadar irmik
-1 paket kabartma tozu
-2 paket vanilin
Şerbeti İçin:
-3,5 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı: İlk olarak şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup 10-15dk kaynatın ve limon suyunu ekleyip 5dk daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Derin bir kab içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın ve irmik hariç bütün malzemeleri sırasıyla ekleyip normal kek kıvamından biraz daha katı bir kıvam olana kadar irmik ekleyip yağlanmış büyük dikdörtgen borcama hazırlanan karışımı döküp 150 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :))
7 yorum:
Ellerinize sağlık.Meyveli tatlı gibi olmuş.
Sende benim gibi ara verenlerdensin herhalde...Tatlın çok hoş gözüküyor.Ellerine sağlık
aslı hanım yine döktürmüşünüz en kısa zamanda deniycem sizden bir ricam var güzel ve yumuşak bir pandispanya tarifi verirmisinizz sevgiler.....
aslı hanım döktürmüşünüz yine çok güzel görünüyor elllerinize sağlık en kısa zamanda deniycem sizden bir ricam var yumuşak bir pandispanya tarifi veririmisiniz
Yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Sevgili Şeyda kendi doğum günümde yapmış olduğum pastamı tavsiye ederim...
Aslında bütün pandispanya tariflerim yumuşak sünger gibi oluyor beğenmediklerimi zaten yayınlamıyorum...
Sevgiler :)
Un ne kadar katiliyor yada un yokmu
Merhabalar Selma hanım hayır tarifte un yok :) Sevgiler...
Yorum Gönder