30 Mayıs 2022 Pazartesi

Mantar Dolgulu Tavuk Sarma


 

Malzemeler:
-4 adet kemiksiz tavuk bud
Marinesi İçin:
-2 diş sarıksak (rendelenmiş)
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı yoğurt
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
İçi İçin: 
-10 adet mantar
-1 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin: 
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1,5 çay bardağı su
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Marine malzemelerinin hepsini karıştırıp tavukların her tarafına harcı sürüp buz dolabında 2 saat bekletin.
İç dolgusu için mantarları ince şekilde doğrayıp zeytinyağın da suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp kavrulan mantarlara ekleyip 10 dk soteledikten sonra baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
Dinlenen tavukların uc kısımlarına hazırladığınız mantarlı karışımdan birer kaşık koyup rulo şeklinde sarıp fırın kabına yerleştirin.
Üzeri için tavaya zeytinyağını koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavurup suyunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra tavukların üzerlerine gezdirip 180 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dk pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails