29 Eylül 2022 Perşembe

Patatesli Mantı (hingel)


 Uzunnnn bir aradan sonra tekrardan merhabalar 
🙂
Bir çoğunuzun bildiği ve asla hayır diyemeyeceği nefis bir lezzet ile kaldığım yerden devam 🙂

Malzemeler:
-4 su bardağı un
-1 adet yumurta
-tuz
-su
İç Malzemesi:
-1kg patates
-2 adet kurusoğan
-3 çorba kaşığı tereyağı
-tuz ,karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber
Üzeri için: tereyağı ve pulbiber
Salçalı sos, Sarımsaklı yoğurt







Hazırlanışı: İçi için patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp ezin.
Soğanları ince olacak şekilde doğrayıp tereyağında kavurun ve baharatları ekleyip ocaktan alıp ezilmiş patateslere ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
Hamur için derin kab içerisine unu koyup ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzunu ekleyip yavaş yavaş suyu ekleyerek sert kıvamlı hamur yapıp iyice yoğurun yoğurduğunuz hamuru 20 dk dinlendirin.
Dinlenen hamuru tekrar yoğurup iki bezeye ayırın ilk bezeyi yufka büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamuru çay bardağının ağız kısmı ile kesip yuvarlaklar çıkartıp kestiğiniz hamurların ortalarına patatesli harçtan koyup uc kısımlarını elinizle bastırarak kapatın.
İkinci bezeyide aynı şekilde hazırlayın.
Büyük bir tencereye su koyup kaynatıp kaynayan suya biraz tuz ekleyip hazırladığınız mantıları kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzdürüp büyük bir borcama koyun.
Tavaya bol tereyağını eritip kokusu çıkana kadar kavurup pul biberi ekleyip ocaktan alıp mantıların üzerine gezdirin.
Servis tabaklarına mantıları koyup üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails