25 Nisan 2022 Pazartesi

Cevizli Kayseri Ketesi


 

Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-2 su bardağı un
-100gr tereyağı
-1 çay bardağı ceviz 
-tuz
Arası İçin
-250gr tereyağı
-1/2 çay bardağı tahin
Üzeri İçin: yumurta sarısı, çörek otu




Hazırlanışı:  Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Hazırladığınız hamuru dinlendirmeden 6 eşit bezeye ayırıp ilk bezeyi hafif unlu zemin üzerinde açabildiğiniz kadar ince açıp hazırladığınız tereyağlı harçtan her tarafına sürüp ikinci bezeyi de aynı şekilde açıp diğer açtığınız yufkanın üzerine koyup aynı şekilde her tarafını yağlayıp rulo sarıp  buzdolabında 1saat bekletin. (diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp buzdolabına koyun) toplam 3 ayrı rulo olacak.
İç harç için tereyağını eritip unu ekleyip hafif rengi dönene kadar kavurup tuzunu ve cevizini ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru 3 parmak genişliğinde parçalara  kesip merdane ile hafif büyüterek hazırlanan harçtan bir tatlık kaşığı koyup zarf şeklinde kapatıp elinizle yada merdane ile yassılayıp kapattığınız kısımlar alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
yumurta sarılarını çırpıp fırça ile ketelerin üzerlerine sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirip servis yapın.

 Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails