17 Kasım 2020 Salı

Sade Kıyır Poğaça


Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-125 gr tereyağı 
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı sirke
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-4-5 su bardağı un
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam, çörek otu, haş haş
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp avucunuzda yassılayıp poğaça şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu ve haşhaş serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails