16 Kasım 2020 Pazartesi

Bal Kabaklı Tart


 

Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı nişasta
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı sirke
-1 tatlı kaşığı yoğurt
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-2 dilim bal kabağı
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı ceviz
-1/2 çay bardağı su
-1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı: Tart için yoğurma kabına bir miktar un koyup kalan malzeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup hamurun üçte birini streç filme sarıp buzluğa koyup 30 dk bekletin.
İçi için kabakları küp küp doğrayıp tencereye şeker ve su ile birlikte koyup yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan balkağını çatal ile ezip ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın.
Tart hamurunu düz zeminde merdane ile pişireceğiniz  tart kalıbı yada kelepçeli kalıbın büyüklüğünde açıp hafif yağlanmış kalıbın içine yerleştirin.
Hamurun kenarlarından 1 parmak boşluk bırakarak  hazırladığınız kabaklı harcı her tarafına eşit şekilde yayın.
buzluktaki hamuru rendenin iri kısmını kullanarak rendeleyip kabakların üzerlerine rendelenen hamuru serpiştirin.
Önceden ısıtılmış  175 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan tartı kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails